دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 167508
تعداد نوشته ها : 7
تعداد نظرات : 0
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان
دسته ها :
يکشنبه بیست و چهارم 11 1395

شرایط و تاریخ ثبت نام کنکور سراسری 96

.

ثبت نام کنکور سراسری یکی از مهم ترین اتفاقات تحصیلی کشورمان می باشد که هر ساله با توجه به اطلاعیه ها و قوانین جدیدی که در این باره تصویب می شود سوالاتی را در ذهن داوطلبان ایجاد می کند و گاها با عث اظطراب آنها میشود.اگر از حالا به فکر ثبت نام کنکور سراسری 96 و نحوه برگزاری آن هستید به شما پیشنهاد می کنیم این مطلب را تا انتها مطالعه کرده تا از آخرین اطلاعات دراین زمینه آگاه شوید.

همچنین این مطلب به مرور زمان بروز رسانی شده و آخرین مطالب مرتبط با کنکور سراسری 96 به آن اضافه خواهد شد.

 

توضیحاتی مختصر درباره ثبت نام کنکور سراسری

نام نویسی کنکور سراسری هرساله توسط سازمان سنجش آموزش کشور و تحت نظر وزارت علوم انجام شده در گروه های آزمایشی تجربی ، ریاضی ، انسانی ، هنر و زبان و همچنین رشته های فنی و حرفه ای جهت پذیرش داوطلبین در دانشگاه های دولتی و سایر دانشگاه ها برگزار می شود.

آزمون سراسری که ماهیتی چهار گزینه ای دارد برای ورود به دانشگاه و رشته مورد علاقه حداقل 70 درصد موثر است، 30 درصد باقیمانده هم تاثیر معدل در کنکور و نمرات نهایی و پیش دانشگاهی شما تعیین می کند.که امسال قرار شده تاثیری قطعی معدل و نه مثبت داشته باشد.لطفا به این نکته توجه نمایید، “تاثیر قطعی” یعنی اگر در مقطع سوم دبیرستان هستید کاملا هوشیار باشید که نمرات نهایی خود را از دست ندهید.دست کم 25 درصد از کنکور شما را نمرات نهایی و 5 درصد را نمرات پیش دانشگاهی شما تعیین میکند.

هرساله با برگزار شدن این آزمون عده ی زیادی از داوطلبین جهت ادامه تحصیل به آن جلب می شود.این آزمون تنها یک مرتبه در سال برای 5 گروه آزمایشی علوم ریاضی ، علوم تجربی ، علوم انسانی ، زبان های خارجه و هنر به صورت مجزا انجام می شود.

نکته مهم : به خاطر داشته باشید که 2 آزمون هنر و زبان به صورت شناور هستند، یعنی یک داوطلب تجربی، ریاضی و انسانی در عین اینکه در آزمون سراسری رشته خودش شرکت می کند ، می تواند در یکی از آزمون های هنر و زبان و یا هردو نیز شرکت کند.

 

زمان و تاریخ ثبت نام کنکور سراسری 96

در سال 95 هنوز تاریخ دقیقی برای ثبت نام کنکور سراسری 96 اعلام نشده است.طبق اطلاعیه ای که در سال قبل (94) منتشر شده بود تاریخ ثبت نام کنکور سراسری 95 از 19 تا 28 بهمن ماه 94 بوده که این تاریخ برای امسال صدق نمیکند اما طبق روال سال های قبل می توان گفت تاریخ ثبت نام امسال در بهمن ماه خواهد بود اما تغییر زمان نیز محتمل است.البته به شما پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات دقیق و بروز درباره تاریخ شروع این ثبت نام و اطلاعیه های مرتبط با آن در کانال تلگرام سبزتدریس عضو شوید تا جزو اولین نفراتی باشید که از آخرین اطلاعیه های تحصیلی در این خصوص باخبر می شوید.همچنین دفترچه های راهنمای ثبت نام کنکور سراسری سال های گذشته برای اطلاعات بیشتر درباره ثبت نام کنکور سراسری در لینک های زیر قابل دانلود است.

دانلود دفترچه راهنما ثبت نام کنکور سراسری 95

دانلود دفترچه راهنما ثبت نام کنکور سراسری 93

 

مراحل ثبت نام کنکور سراسری 96

ثبت نام کنکور سراسری امسال هم مانند هر سال بصورت مجازی و از طریق اینترنت صورت می پذیرد.شما داوطلبان برای انجام ثبت نام در وهله اول باید در تاریخ ثبت نام که در کانال تلگرام سبزتدریس اعلام خواهد شد، وارد سایت سنجش آموزش کشور شوید و کارت اعتباری برای ثبت نام در کنکور سراسری 96 را تهیه کنید.گفتنی است که مبلغ مورد نیاز برای ثبت نام کنکور سراسری سال قبل 18 هزار تومان بوده که این مقدار احتمالا در سال جدید بیشتر خواهد شد و همچنین در صورت تمایل در کنکور های هنر و زبان باید برای هرکدام جداگانه این مبلغ را پرداخت کنید.بخاطر داشته باشید شما فقط می توانید در یکی از 3 رشته ی تجربی ، انسانی و ریاضی شرکت کنید.

 

شرایط و ضوابط ثبت نام کنکور سراسری 

تمامی داوطلبان برای ثبت نام کنکور سراسری 96 باید مدرک پیش دانشگاهی داشته باشند.بار ها سوال شده که آیا با داشتن دیپلم میتوانیم در کنکور شرکت کنیم؟ که پاسخ منفی است.

شرکت در کنکور سراسری بدون قید و شرط نیازمند مدرک پیش دانشگاهی می باشد.

نکته ای دیگر که از مشاوران سبز تدریس مورد پرسش قرار می گیرد و لازم میدانیم در اینجا توضیح دهیم درباره مدرک پیش دانشگاهی مورد نظر برای کنکور است.اگر فردی در مدرسه رشته انسانی شرکت کرده باشد می تواند کنکور ریاضی یا تجربی هم بدهد… به طور کلی با هر مدرک پیش دانشگاهی که داشته باشید می توانید در هر کنکوری شرکت کنید.

کنکور هنر و کنکور زبان هم که شناور است و میتوانید در هر دو آنها در کنار کنکور اصلی خود شرکت کنید.

 

تغییرات احتمالی در ثبت نام کنکور 96 چیست

طبق اطلاعیه سازمان سنجش طرح تاثیر معدل در کنکور سال 96 در قبولی شرکت کنندگان به تصویب رسیده.جزئیات این طرح بدین شرح میباشد که جمع نمرات (معدل) سال سوم دبیرستان تاثیر 25 درصدی قطعی بر روی کارنامه قبولی شرکت کنندگان خواهد داشت. همچنین امکان افزایش این درصد از تاثیر معدل در سال 96 رو به افزایش است به گونه ای که تاثیر 40 درصدی را هم میتوان متصور شد.در نتیجه ی افزایش درصد تاثیر معدل، سطح کیفی امتحانات نهایی سال سوم دبیرستان در راستای این تصمیم افزایش می یابد. بنابراین دانش آموزان پایه سوم دبیرستان که قصد شرکت در کنکور سراسری را دارند میبایست نیمی از تلاش جهت قبولی در کنکور را معطوف به بالا بردن معدل در پایه ی سوم دبیرستان نمایند.

بهتر است این موضوع را نیز یادآور بشویم که مانند چند سال اخیر ثبت نام کنکور سراسری و آزاد در 2 تاریخ متفاوت انجام میشود و ثبت نام کنکور آزاد بعد از سراسری است.اما آزمون های ارزشیابی و کنکور آنها یکسان است.

 

زمان اعلام نتایج کنکور پس از ثبت نام کنکور سراسری

طبق روال هرساله اعلام نتایج اولیه در مرداد ماه میباشد و داوطلبین میتوانند در صورت مجاز شدن اقدام به انتخاب رشته نمایند همچنین نتایج نهایی انتخاب رشته کنکور داوطلبین حدودا یک ماه پس از انجام انتخاب رشته اعلام خواهد شد.همچنین برای آن دسته از داوطلبانی که در انتخاب رشته قبول نمی شوند انتخاب رشته تکمیل ظرفیت کنکور سراسری و تکمیل ظرفیت دانشگاه آزاد برقرار میشود که تاریخ آن هم معمولا در اواخر مهر و اوایل آبان ماه می باشد.

منبع : ثبت نام کنکور سراسری 96

دسته ها :
دوشنبه بیست و ششم 7 1395

فیزیوتراپی شاخه ای از پزشکی است که در آن برای توانبخشی بیماران از عوامل فیزیکی مثلگرما، سرما، الکتریسیته، نور و عوامل مکانیکی و ورزش استفاده می شود.

چون فیزیوتراپ کسی است که توان دوباره‌ای را به شخص بیمار می‌بخشد. داشتن حوصله و عشق و علاقه به کار تنها راه ادامه تحصیل یا انتخاب این رشته است.

بسیاری از حوادث باعث می شوند که اندام حرکتی انسان از حرکت بایستند گرچه این ایستایی موقت باشد اما آسیب های آن دراز مدت و در برخی اوقات بهبودی کامل
حاصل نمی شود نباید از نظر دورداشت که حرکت برای بعضی از اندام ها مانند دست و پا همانند اکسیژن ضروری و حیاتی است کاری که فیزیوتراپ انجام می دهد به جریان انداختن حرکاتی است که بنابر اتفاق دچار آسیب شده اند. فیزوتراپ با انجام حرکاتی که مبنای علمی دارد و استفاده از ابزاری که جریان حرکت را تسهیل میکند به خدمت رسانی می پردازد در واقع فیزیوتراپ فردی است با قابلیت‌های فردی بالا چه از نظر جسمی، چه از نظر روحی.

فرصت های‌ شغلی‌ فارغ‌ التحصیلان‌ رشته‌ فیزیوتراپی :

فارغ‌ التحصیلان‌ می‌توانند در بیمارستانها، سازمان‌ بهزیستی‌، هلال‌ احمر، کلینیک‌های‌ توانبخشی‌ و سازمانهای‌ مربوط‌ به‌ توانبخشی‌ مشغول‌ به‌ کار شوند. همچنین‌ فارغ‌ التحصیلان‌ می‌توانند مطب‌ و مراکز توانبخشی‌ خصوصی‌ تأسیس‌ کنند. علاقه‌مندی‌ شرط‌ مهمی‌ برای‌ موفقیت‌ و ادامه‌ تحصیل‌ در این‌ رشته‌ می‌باشد.

به‌ دلیل‌ ارتباط‌ نزدیک‌ و تنگاتنگ‌ با بیماران‌ و معلولان‌، داشتن‌ صبر و حوصله‌ و همچنین‌ عشق‌ و علاقه‌ به‌ این‌ کار مهم‌ می‌باشد.

 

موارد کاربرد فیزیوتراپی :

۱) بیماری های استخوان – مفاصل – عضلات
۲) بیماری های روماتیسمی
۳) بیماری های اعصاب
۴) ضایعات ورزشی
۵) جراحی ها
۶) بیماری های قلب و عروق
۷) بیماری های تنفسی
۸) بیماری های زنان و زایمان
۹) بیماری های پوستی
۱۰) بیماری های کودکان
۱۱) سوختگی ها
۱۲) معلولان جسمی و حرکتی

 

فیزیوتراپیست با به حداقل رساندن عوارض بیماریها و درمان بیماریها و نیز از بین بردن عوامل محدود کننده و ناتوان کننده در جهت مستقل نمودن بیمار در طول زندگی تلاش و به طور خلاصه هدف فیزیوتراپی مستقل نمودن بیمار در طول زندگی می باشد.

دسته ها :
جمعه بیست و نهم 5 1395

مشاوره انتخاب رشته کنکور

اهمیت و حساسیت انتخاب رشته کنکور یکی از مواردی است که همیشه ذهن داوطلبان کنکور را بعد از یک امتحان مهم درگیر خود میکند.انتخاب رشته کنکور از چند جهت دارای اهمیت می باشد و باید به آن توجه ویژه کرد.مشاوره انتخاب رشته صحیح و اصولی یکی از مواردیست که در این امر شما را بسیار یاری خواهد کرد.

مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری 95

چطور انتخاب رشته کنیم

یکی از مواردی که در انتخاب رشته باید به آن توجه داشت نحوه اولویت بندی رشته هاست.این نکته را مد نظر داشته باشید که اگر قبولی در رشته ای را به رشته ای دیگر ترجیح میدهید حتما آن را در اولویت بالاتری قرار دهید ، مهم نیست که رتبه و تراز مورد نیاز آن چند باشد.باید این نکته را بدانید که در سال های اخیر اولویت بندی رشته ها هیچ تاثیری در قبولی شما نخواهد داشت! این به این معناست که اگر رتبه شما متناسب با کد رشته ای خاص باشد و این انتخاب در اولویت اول یا آخر شما باشد هیچ تفاوتی وجود ندارد و شما در آن رشته به قبولی می رسید.

اما آیا باید به قبولی در رشته ای که متناسب با رتبه ماست بسنده کنیم؟ جواب ما به شما قطعا منفی است.وقتی که میتوانید شناس خود را در انتخاب های کمی خوشبینانه تر هم امتحان کنید چرا این کار را انجام ندهید.برای مثال شما میدانید که طبق قبولی های سال قبل در دانشگاه شبانه قزوین و در رشته ی مهندسی کامپیوتر قبول خواهید شد.اما آیا نباید در انتخاب های خود دانشگاه تهران و صنعتی شریف را قرار دهید… این یکی از روش های مهم در انتخاب رشته است.شما باید بدانید که حدود قبولی در رشته ای خاص در سال قبل چقدر بوده است و با توجه با قبولی ها و ظرفیت دانشگاه ها در سال جاری این رتبه را در سال جاری معادل سازی کنید و انتخاب خود را انجام دهدید

 

آیا توجه به کارنامه های سال قبل کافیست

احتمال قبولی در رشته و دانشگاهی خاص با توجه به رتبه ی مشابه رتبه شما در کارنامه های کنکور سال های قبل بالاست اما این کافی نیست.گاهی ظرفیت های دانشگاه ها ، تاثیر معدل در رتبه ، تاثیر سهمیه های کنکور و قوانین و تبصره های مختلف کار را پیچیده می کند ، باید کاملا به این نکات اشراف پیدا کنید تا با چشمانی باز انتخاب خود را انجام دهید.سعی کنید آخرین اخبار کنکور را از سایت های معتبر پیگیری کنید.

بعضی از داوطلبان در انتخاب رشته از افراد خبره مشورت نمیگیرند و بدون توصیه های مشاوره انتخاب رشته این امر مهم را به انجام میرسانند اما نتیجه آن گاه خوش شناسی و پیروزی و گاه متاسفانه یک نتیجه خیلی بد خواهد بود.بیایید تصور کنیم که شما در دوره روزانه یک دانشگاهی که در فاصله زیادی از شهر شما دارد قبول شده اید و با بررسی های خود متوجه شده اید که امکان رفت و آمد برایتان تقریبا غیرممکن است.اینجاست که متوجه میشوید 1 سال محرومیت برای عدم شرکت در دانشگاه های روزانه وجود دارد و شما برای شرکت در کنکور باید 1 سال دیگر صبر کنید.

مشاوره انتخاب رشته غیرانتفاعی ، پیام نور و پردیس

هرکدام از دانشگاه های گفته شده برای خود مزایا و معایبی دارند ، دانشگاه های پردیس از حیث کیفیت آموزش و سطح اساتید بسیار قابل قبول و مناسب می باشند اما از طرفی شهریه های بالا و شاید جو غیر درسی از معایب بزرگ آن باشند.برخی از دانشگاه های پیام نور در سطح دانشگاه های سراسری قرار دارند ، باید به خوبی این دانشگاه ها را شناسایی کنید و در انتخاب آنها نهایت دقت را به خرج دهید.دانشگاه های پیام نور نیز برای افرادی که رتبه ضعیف تری دارند کاملا مناسب است.از لحاظ تشکیل کلاس ها و نحوه آزمون های پایان ترم هم دارای تفاوت هایی با دانشگاه های غیرانتفاعی ، سراسری و غیرانتفاعی می باشد.

میزان تاثیر معدل در انتخاب رشته کنکور سراسری

تاثیر معدل به عاملی مهم در کسب رتبه ای قابل قبول تبدیل شده است.در گذشته معدل هیچ تاثیر بر انتخاب رشته کنکور نداشت اما در سال های اخیر تاثیر مثبت معدل بسیار میتواند کمک کننده باشد ، البته نداشتن معدل قابل قبولی عاملی منفی و یا نا امید کننده برای شما نیست.25 درصد تاثیر معدل کتبی نهایی و 5 در صد تاثیر معدل سال چهارم بصورت مثبت می باشد.

مشاوره انتخاب رشته کنکور

مشاوره انتخاب رشته تخصص ماست

مرکز مشاوره انتخاب رشته کنکور سبزتدریس با داشتن کادری متخصص و مجرب در امر مشاوره انتخاب رشته کنکور و با انجام هزاران انتخاب رشته برای دانش آموزان سراسر کشور ، مشاوره ای کامل و جامع را به شما داوطلبان در سراسر کشور ارائه می دهد.انتخاب رشته ای دقیق و حرفه ای با توجه به آخرین تغییرات قوانین سازمان سنجش و با استفاده از روش های منحصر بفرد برای شما انجام خواهد شد.اولویت های شما بگونه ای انتخاب می شوند که طبق رتبه شما بیشترین احتمال برای قبولی شما بوجود بیاید.مشاوره انتخاب رشته به 2 صورت تلفنی و حضوری در سراسر کشور انجام می شود.

برای انجام مشاوره انتخاب رشته از طریق تلفن های ثابت شماره 9099071647 را شماره گیری کرده و با مشاوران ما صحبت کنید.

مرکز مشاوره انتخاب رشته سبزتدریس در زمینه های زیر به شما داوطلبان مشاوره خواهد داد :

مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری و آزاد

مشاوره انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد

مشاوره انتخاب رشته کنکور دکتری

مشاوره انتخاب رشته کنکور آزاد در تمام مقاطع

مشاوره انتخاب رشته بدون کنکور علمی کاربردی

مشاوره انتخاب رشته کنکور هنرستانی ها

مشاوره انتخاب رشته بدون کنکور دانشگاه آزاد

مشاوره انتخاب رشته دبیرستانی ها

مشاوره انتخاب رشته کنکور آزاد دکتری

مشاوره انتخاب رشته کنکور آزاد کارشناسی ارشد

ثبت نام و انتخاب رشته کنکور سراسری ، ارشد و دکتری

اولویت بندی و ترتیب رشته ها در مشاوره انتخاب رشته برای بالا بردن احتمال قبولی

نحوه ثبت نام کنکور سراسری ، آزاد و علمی کاربردی

رتبه بندی دانشگاه های کشور در رشته های مختلف

میزان درآمد و آینده شغلی رشته های مختلف

مشاوره انتخاب رشته 95 و معرفی دوره های روزانه ، شبانه ، غیرانتفاعی ، پیام نور و پردیس

میزان تاثیرگذاری معدل در مشاوره انتخاب رشته کنکور

میزان تاثیر سهمیه های ایثارگری ، جانبازی و…

معرفی دانشگاه های برتر کشور

نحوه دریافت دانشجو مهمن و انتقالی در دانشگاه های آزاد و سراسری

مشاوره تحصیلی و برنامه ریزی درسی کنکور سراسری

نکات مهم در انتخاب رشته: 1- موقعیت جغرافیایی ،رتبه علمی دانشگاه را بخوبی بررسی کنید 2-از هزینه های جانبی و شهریه هر ترم (بجز دانشگاه های روزانه) دانشگاه ها اطلاع داشته باشید 3- رشته هایی را انتخاب کنید که هم علاقه به آنها وجود دارد و هم بازار کار مناسبی برای آنها هست

دسته ها :
شنبه پنجم 4 1395

سازمان سنجش آموزش کشور مدت زمان انتخاب رشته کار شناس ارشد ناپیوسته را تمدید کرد

 

اعلام  سازمان‌ سنجش‌ آموزش‌ کشور در رابطه با تمدید مدت زمان اطلاعیه صادر کرد انتخاب رشته در آزمون ورودی تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد ناپیوسته) سال 95 و همچنین اعلام رشته محل‌های جدید و برخی اصلاحات دفترچه راهنمای انتخاب رشته

پیرو انتشار دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون ورودی تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد ناپیوسته) سال 95 و اطلاعیه

تاریخ 95/03/31 این سازمان، با توجه به ‌اطلاع‌ آن دسته از داوطلبان آزمون مذکور که انتخاب رشته مجاز شده‌اند می‌رساند، باعنایت به اینکه برخی

اصلاحات و همچنین اعلام رشته محل‌های جدید علاوه بر رشته‌های تحصیلی مندرج در دفترچه راهنمای آزمون فوق‌الذکر (مشروح آن در این اطلاعیه درج

گردیده) که از طرف موسسات آموزش عالی اعلام و به تایید دفتر گسترش آموزش عالی رسیده است،با توجه به منظور مساعدت برای تکمیل فرم

انتخاب رشته و درج کدرشته‌ محل‌های انتخابی، مقرر شداند به داوطلبان ذیربط اجازه دادهشده است. تا پایان روز شنبه مورخ 95/04/05 نسبت به انتخاب رشته اقدام کنند.
لذا داوطلبان  لازم است براساس ضوابط و شرایط مندرج در دفترچه راهنمای مربوط و همچنین توضیحات مربوط به اصلاحات و کدرشته محل‌های< تحصیلی مندرج در این اطلاعیه، نسبت به انتخاب کدرشته محل‌های مورد علاقه خود حداکثر تا پایان روز شنبه مورخ 95/04/05 منحصراً از طریق

سایت اینترنتی این سازمان اقدام کنند. ضمناً متقاضیانیکه که قبلاً فرم انتخاب رشته خود را تکمیل و رسید انتخاب رشته 15 رقمی دریافت کردند نیز، در
صورت تمایل و با توجه به مندرجات این اطلاعیه، می‌توانند نسبت به اصلاح و ویرایش اولویت‌های انتخابی خود تا تاریخ 1395/04/05 اقدام کنند.

دسته ها :
شنبه پنجم 4 1395

همه چیز در مورد انتخاب رشته ارشد 95

1. رتبه واقعی من چند است؟

سوالی که ممکن است مطرح شود این است که رتبه‌ای که در کارنامه مشاهده می‌شود نشان دهنده چیست؟ از کجا به دست می‌آید و کاربرد آن چیست؟

رتبه ای که در کارنامه‌تان می‌بینید رتبه‌ای است که شما بین تمام شرکت‌کنندگان آن گروه و در آن گرایش کسب کرده‌اید.

اگر می‌پرسید رتبه چه‌طور محاسبه می‌شود باید گفت از طریق تراز شما. یعنی تک تک تراز شرکت کننده ها حساب می‌شود و کسی که ترازش بالاتر است رتبه یک، بعدی رتبه 2 و ... . اما این که تراز چیست و چگونه حساب می شود در ادامه خواهد آمد.

اما باید توجه کنید که این رتبه واقعی شما نیست. به خصوص زمانی که گرایش های شما بیشتر است، به مراتب رتبه شما هم پایین تر خواهد بود. در واقع اطلاع از رتبه واقعی شما این کمک را خواهد کرد تا در رشته هایی که ممکن است فکر کنید قبول نمی شوید، به دلیل این که رتبه شما پایین تر از آن چیزی است که در کارنامه می بینید، احتمال قبولی شما در آن رشته بالا می رود.

مثال ساده تر این که فرض کنید دو داوطلب داریم که یکی در گرایش A، رتبه اش 199 است و دیگری در همان گرایش رتبه اش 200 است؛ با این تفاوت که آن فردی که در گرایش A رتبه 199 است، در گرایش  Bرتبه اش 60 شده است. طبیعاتا آن فرد گرایشی را انتخاب می کند که رتبه اش 60 شده و یک ظرفیت خالی ایجاد می شود.

به همین علت مثلا در رشته مدیریت که هفت گرایش دارد، با یک انتخاب، 6 فضای خالی ایجاد می‌شود و این میتواند در قبولی شما خیلی موثر است.

اینکه خیلی برخلاف انتظارشان قبول می شوند به این دلیل است که ظرفیت‌های خالی زیادی وجود دارد و این ظرفیت ها کمک کننده هستند.

2. تراز  چیست و چطور حساب می‌شود؟

تراز یک مفهوم آماری است و ما در اینجا نمی خواهیم وارد بحث آماری آن شویم. اساس تراز بر فاصله شما از میانگین داوطلبان و همچنین پراکندگی آنان قرار داده شده است.

به عنوان مثال فرض کنید شما امتحانی می‌دهید و نمره شما 15.5 می‌شود. تصمیم گیری در مورد اینکه 15.5 رتبه  خوبی است یا نه، به دو عامل بستگی دارد؛ 1. میانگین نمره بچه های کلاس و 2. پراکندگی آن‌ها. فرض کنید مانگین کلاس 14 بوده و 90 درصد هم نمره‌هایشان بین 13 تا 15 است. طبیعاتا این نمره برای شما خیلی خوب نیست.

ولی فرض کنید میانگین کلاس 11.5 و 90 درصد کلاس هم نمره‌شان بین 10 تا 13 است، در این شرایط نمره‌ی 15 برای شما خیلی خوب است. تراز هم به همین صورت است. یعنی اول درصد شما را در این درس نسبت به میانگین حساب می‌کنند. در این فرمول پراکندگی داوطلبان هم دخالت داده می‌شود. هرچه نمره تراز شما بیشتر باشد، نمره شما هم پایین تر و بهتر می‌شود.

3. آموزش محور چیست؟

این سوالی است که ممکن است برای خیلی ها به وجود بیاید. این که این گزینه را انتخاب کنند یا نه!

دوره آموزش محور به عبارت ساده یعنی این که شما در آن پایان نامه کارشناسی ارشد ندارید. این موضوع هم می‌تواند نقطه قوت باشد و هم نقطه ضعف. نقطه قوت آن این است که استرس های پایان نامه را ندارید، احتمالا یک سال زودتر فارغ التحصیل و سریع تر هم جذب بازار کار می شوید.

از جمله نکات منفی آن این است که اگر قصد ادامه تحصیل در مقطع دکتری ، چه در ایران و چه در خارج داشته باشد باشید، پایان نامه خیلی می تواند به شما کمک کند. چون معمولا دانشجوها می توانند از پایان نامه هایشان مقاله در بیاورند و این می تواند به پذیرش در مقطع دکترا کمک کند.

4. دوره آموزش محور را انتخاب کنم دکترا قبول نمی‌شوم؟

این باور اشتباهی است که دانشجویی که دوره آموزش محور را گذارنده است نمی‌تواند در مقطع دکترا قبول شود. دوره دکترا پژوهش محور است. معمولا یکی از ملاک های انتخاب دانشجو برای دکترا این است که مقاله داشته و کار پژوهشی انجام داده باشند.

سوالی که اینجا مطرح می‌شود این است که من که پایان نامه ندارم دکترا قبول نمی‌شوم؟ این اشتباه است. داشتن چند مقاله علمی پژوهشی و ISI می‌تواند به شما کمک کند تا در مقطع دکترا قبول شوید.

5. دوره‌های مجازی چگونه هستند؟

همین طور که از اسم‌شان مشخص است عمدتا مبتنی بر اینترنت و مولتی مدیا هستند. این موضع هم نکات مثبت و منفی دارد. نکته مثبت آن این است که شما نیازی به رفت و آمد ندارید و اگر شاغل هستید می‌توانید زمان را مدیریت کنید و حتی می‌تواند در یادگیری شما هم تاثیر داشته باشد.

اما نقطه ضعف آن این است که برخی دانشجویان نوع یادگیری‌شان به نحوی است که باید در فضای فیزیکی کلاس حضور داشته باشند. همچنین سرمایه اجتماعی شما در کلاس، برای تعامل و گرفتن جزوه و... بیشتر است. نکته سوم هم این که تاثیر استاد در این دوره کمتر است و یادگیری به خود دانشجو محول می‌شود.

اما همه این نقطه ضعفها باعث نمی‌شود بگوییم کسانی که در دوره مجازی درس می‌خوانند یادگیری‌شان ضعف دارد.

به عنوان مثال دانشگاه غیرانتفاعی مهر البرز که به صورت مجازی در رشته مدیریت دانشجو می‌گیرد بسیار قوی فعالیت می‌کند؛ به نحوی که با خیلی از دانشگاه‌هایی که به صورت حضوری دانشجو می‌گیرند، رقابت می‌کند.

اما این‌جا این سوال مطرح می‌شود که چه کسانی دوره‌های مجازی را انتخاب می‌کنند؟ شما با توجه به رتبه خود متوجه خواهید شد که آیا احتمال قبولی شما در دوره مجازی وجود دارد یا نه. انتخاب دوره‌های مجازی در زمانی که شما نمی‌توانید انتخاب بهتری داشته باشید مفید خواهد بود. اساتید دوره‌های مجازی ـ حداقل در رشته‌های مجازی که من اطلاع دارم ـ  اساتید خیلی خوبی هستند. اساتید دانشگاه‌های مهر البرز، شهید بهشتی و دانشگاه تهران همان اساتیدی هستند که در دوره‌های حضوری تدریس می‌کنند.

6. روزانه انتخاب کنم یا شبانه؟

خیلی از داوطلب ها وقتی رتبه شان در حدود خاصی قرار دارد این سوال برای شان پیش می آید که روزانه شهرستان را انتخاب کنند یا شبانه تهران؟ این ممکن است سوال خیلی‌ها باشد. در این جا هم نقاط ضعف و قوت مسئله را بیان می‌کنم.

وقتی شما در شبانه تهران تحصیل می کنید، یعنی شما دارید در دانشگاهی تحصیل می کنید که اساتید مطرح تهران در آن تدریس می کنند. یعنی این طور نیست که دوره های شبانه را به استادان دیگر بسپارند. حتی احتمالا شما با دانشجویان دوره‌های روزانه کلاس می‌روید و از لحاظ آموزشی هیچ تفاوتی بین دو دوره روزانه و شبانه وجود ندارد.

نقطه قوت دیگر این دوره این است که اگر شما در تهران شاغل هستید و بخواهید به روزانه شهرستان بروید، ممکن است شغل خود را از دست داده یا دائم در سفر باشید. پس دوره شبانه به شما کمک می کند تا در کنار درس، شغل تان را هم از دست ندهید.

اما نقطه ضعف دوره شبانه چیست؟ طبیعتا هزینه‌هاست که پرداخت این هزینه برای خیلی ها  ممکن است امکان پذیر نباشد.

و اما در مورد دوره های روزانه‌ی شهرستان! اولین مزیت دوره های روزانه این است که نیازی به پرداخت هزینه نیست. دیگر مزیت آن این است که شما از فضای تهران دور می شوید و این در نهایت می تواند مثبت باشد. سومین ویژگی آن این است که شما می توانید یک زندگی جمعی را تجربه کنید. کسانی که در شهرستان تحصیل کرده اند هیچ وقت از این دوره تحصیلی خود به بدی یاد نمی کنند.

نکته چهارم هم این که خیلی از بار افزایش ظرفیت های پذیرش دکترا، به دانشگاه های شهرستان هم کشیده شده است. وقتی که شما در دانشگاه شهرستان درس می خوانید، استادها شما را خواهند شناخت و احتمال قبولی شما در مقطع دکترای همان دانشگاه زیادتر شود. یعنی شما می توانید برای ورود به دکترا در همان دانشگاه برنامه‌ریزی کنید.

7. رتبه ی من بالا شده؛ چه رشته هایی را انتخاب کنم؟

وقتی رتبه‌ی شما بالا می‌شود، شما دو راه برای انتخاب دارید. اولین راه این است که انتخاب رشته را تا آن کف قابل قبول‌تان انجام دهید؛ یعنی آن رشته‌هایی که علاقمندید را انتخاب کنید و اگر امسال قبول نشدید، سال آینده دوباره در آزمون شرکت کنید.

این تصمیم گیری هم نکات مثبت و منفی دارد. نکته مثبت آن این است که ممکن است خیلی‌ها بخواهند تنها در دوره روزانه دانشگاه‌های تهران درس بخوانند. طبیعتا شما دارید ریسک می‌کنید؛ این ریسک می‌تواند مثبت باشد یا منفی. نقطه قوتی که این انتخاب دارد این است که شما یک سال خوانده‌اید و با درس‌ها آشنا هستید؛ اگر بتوانید روی این سرمایه گذاری کنید و برای سال بعد نقاط ضعف تان را برطرف کنید، می‌توانید به خواسته خود برسید. من خیلی از داوطلب ها را می شناسم که انتخاب رشته نکردند ، یک سال با پشتکار زیاد خواندند و سال بعد رتبه شان به مراتب بهتر شد.

اما نباید از این نکته غافل شد که کسانی هم بودند که نتیجه مطلوبی نگرفتند. مثلا  اگر شما در جلسه کنکور دچار استرس می‌شوید و نمی‌توانید استرس خودتان را کنترل کنید، من پیشنهاد می‌کنم همین امسال انتخاب رشته تان را انجام دهید و وارد دانشگاه شوید.

 

انصراف از دوره دوم یا شبانه برای شما مشکلی پیش نمی‌آورد، اما اگر از دوره روزانه انصراف دهید سال آینده نمی‌توانید کنکور دهید

 

راه دوم این است که شما بیایید به ترتیب انتخاب رشته کنید، شبانه ها را بزنید و بر حسب خواسته ها و اولویت های خود، رشته ها را بچنید و ان شاءالله که قبول شوید.

8. انصراف از نوبت دوم یا شبانه؟

انصراف از دوره دوم یا شبانه برای شما مشکلی پیش نمی‌آورد. یعنی این می‌تواند برای شما یک راه کار باشد که همزمان که در دوره شبانه درس می‌خوانید، سال آینده هم در کنکور شرکت کنید. بنابراین انصراف شما از دوره شبانه، برای شما تاثیر منفی ندارد و شما با انصراف از دوره شبانه می‌توانید مجددا در آزمون ارشد شرکت کنید.

اما اگر از دوره روزانه انصراف دهید، مطلقا سال آینده نمی‌توانید در کنکور شرکت کنید.

9. دانشگاه‌ها خوابگاه می‌دهند؟

ممکن است خیلی از دانشگاه بگویند که خوابگاهی در اختیار دانشجویان ارشد قرار نمی‌دهند. این دانشگاه‌ها معمولا در حدود 60 – 70 درصد مواقع، خوابگاه در اختیار دانشجویان قرار می دهند. نکته اصلی این است که شما بر اساس خوابگاه دادن و ندادن دانشگاه ها، انتخاب رشته نکنید و دیگر پارامترها را نیز در نظر بگیرید. در بدترین حالت این است که شما در خوابگاه خودگردان ساکن می‌شوید.

10. مصاحبه دانشگاه شاهد چگونه است؟

دانشگاه شاهد یکی از دانشگاه های خیلی خوب تهران است که اساتید خیلی خوبی هم در اختیار دارد. شاید بعضی از بچه ها فکر کنند چون این دانشگاه مصاحبه دارد نباید آن را انتخاب کنند. به نظر من بچه هایی که این طور فکر می‌کنند، فرصت تحصیل در یک دانشگاه خیلی خوب را از دست می‌دهند.

دانشگاه شاهد دانشگاهی است که در کنار آزمون، مصاحبه هم دارد. مصاحبه این دانشگاه خیلی سنگین نیست. مصاحبه بیشتر عقیدتی است و حداقل التزامات شما پرسیده می‌شود و طبیعاتا سوالاتی است که هر فردی باید بلد باشد. وارد بحث مصاحبه نمی‌شویم ولی مصاحبه‌ی معقول و منطقی‌ای است.

اما اگر هم در مصاحبه دانشگاه شاهد قبول نشدید، انتخاب‌های بعدی شما بررسی می‌شود و این طور نیست که انتخاب های بعدی شما لحاظ نشود.

11. رتبه‌ اول‌های کارشناسی چگونه انتخاب رشته می‌کنند؟

یدر هر رشته معمولا یک ظرفیت خالی در نظر گرفته می‌شود، که در دفترچه تعداد آن ذکر شده، به رتبه های اولی که در ورودی های خود و در آن رشته رتبه اول هستند ، می‌تواند از این ظرفیت رتبه استفاده کنند. این دانشجوها اگر در کنکورشان هم نتیجه خوبی نگرفته باشند، به مراتب می‌توانند رشته‌های بهتری را انتخاب کنند.

12.آیا معدل در پذیرش ما تاثیری دارد؟

بله.معدل شما 20 درصد در فرایند رتبه و انتخاب رشته تان تاثیرگزار خواهد بود.

13. داوطلبانی که در رشته دو هم شرکت کرده اند چگونه انتخاب رشته کنند؟

طبیعتا شما در دوره کارشناسی ارشد مجاز به شرکت در دو رشته هستید. اگر در رشته دوم هم شرکت کردید و مجاز به انتخاب رشته شدید و رتبه کسب کردید، ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که کدام رشته را اول وارد کنید و کدام رشته را دوم؟ فرقی نمی‌کند. چه رشته اول را بزنید و چه رشته دوم، به ترتیب انتخاب هایتان لحاظ می‌شود.

هر دو رشته را باهم باید انتخاب کنیم؟ بله، شما صدتا حق انتخاب رشته دارید که در این صدتا می‌توانید ترکیبی از رشته اول و دوم را داشته باشید.

تاکید می‌کنم آن رشته ای که اولویت بیشتری دارد را بالاتر بزنید؛ بعد بیایید سراغ انتخاب های دوم و سوم و... . یعنی باید انتخاب اول‌تان برای شما مطلوب‌تر از انتخاب دهم‌تان باشد. اگر انتخاب دهم شما مطلوب تر از انتخاب اول شما باشد، دارید اشتباه می‌کنید. یعنی هرچه انتخاب‌های شما بالاتر می‌رود باید اولویت‌های شما هم کمتر شود.

 14. آیا رشد ظرفیت ارشد در قبولی موثر است؟

هرساله در کنکور کارشناسی ارشد ظرفیت ها اضافه‌تر می‌شود. این افزایش ظرفیت خیلی تاثیر زیادی دارد. اگر یک ظرفیت اضافه شود ممکن است 7 – 8 قبولی بالاتر بیاید. یعنی اندکی تغییر در ظرفیت‌ها خروجی بیشتر خواهد داشت. به عنوان مثال در سال‌ها قبل فردی در رشته مدیریت با رتبه 400 امکان داشت در هیچ جایی در دوره روزانه تهران پذیرفته نشود، اما الان شما می‌بینید با افزایش ظرفیت احتمال قبولی زیاد است. با این‌که ممکن است در دانشگاه تهران حداکثر 50 ظرفیت اضافه شده باشد، اما این 50 ظرفیت تاثیرش به مراتب بیشتر از 50 تاست و می‌توانم ادعا کنم تا 100 نفر هم روی قبولی بچه‌ها تاثیر بگذارد.

15. در زمان ثبت نام پیام نور را انتخاب نکرده‌ام، چه کار کنم؟

ممکن است این سوال پیش بیاید که من در زمان ثبت نام، پیام نور را انتخاب نکرده ام، رتبه‌ی خوبی هم نیاورده‌ام و حالا باید چه کار کنم؟ پاسخ من به این دوستان این است که شما می‌توانید به سایت سازمان سنجش مراجعه و یک حساب پیام نور خریداری کنید. اگر این خرید را انجام دادید حق انتخاب پیام نور، غیرانتفاعی و مجازی را خواهید داشت.

16. پذیرش در ظرفیت نیمسال دوم چگونه است؟

خیلی از دانشگاه ها ممکن است شما را در ورودی مهر قبول نکنند و برای ورودی بهمن بپذیرند. خب این هم می‌تواند نقاط ضعف و قوت داشته باشد.

نکته‌ی مثبت آن این است که بچه های می‌توانند از این فرصت استفاده کنند که آن‌هایی که رتبه‌های خوب هستند بروند سراغ ورودی مهر دانشگاه‌های دیگر. یعنی این که ممکن است کسی بگوید من حتما باید مهر به دانشگاه بروم و اگر دانشگاه تهران نشد می‌روم تربیت مدرس. به همین خاطر این نوبت بهمن می‌تواند برای کسی که رتبه‌ی پایین تری دارد یک امتیاز مثبت باشد و احتمال قبولی‌شان را بالا ببرد.

اما نکته منفی در این است که 6 ماه معطل می‌شوید و تحصیلات شما از بهمن آغاز می‌شود. با این حال می‌توانید در این 6 ماه زبان‌تان را قوی کنید، درس‌هایی که در دوره ارشد ارائه می‌شوند را مرور کنید و ... . یعنی آن‌چنان ضرر هم نمی‌کنید.

17. شرایط تحصیل در پردیس دانشگاه‌ها به چه شکل است؟

دانشگاه‌هایی هستند که محل تحصیل‌شان پردیس‌های شهرستان است. مثلا دانشگاه تهران پردیس قم و دانشگاه علم و صنعت پردیس نوشهر را دارند. این مورد نیز می‌تواند نکات مثبت و منفی داشته باشد.

نکته مثبت این پردیس ها این است که شما می‌توانید با یک رتبه ضعیف تر بروید در یک برند بهتری تحصیل کنید. موقعی که شما از پردیس قم دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل می‌شوید، در مدرک شما نام دانشگاه تهران ذکر می‌شود که یک نکته مثبت است. اساتید پردیس‌ها هم فرق آن‌چنانی ندارند و چه بسا در پردیس‌هایی که به تهران نزدیک‌ترند، همان استادهای دانشگاه تهران تدریس می‌کنند.

18. در دوره های مجازی شرکت کنم یا غیرانتفاعی؟

این سوالی است که معمولا برای دانشجوها پیش می‌آید که مجازی دانشگاه تهران را بزنم یا مثلا پیام نور قزوین؟ این سوال پاسخ قطعی ندارد، اما اگر شما شاغل هستید و بعد مسافت برای شما مهم است، شاید مجازی بهتر از پیام نور باشد. همین‌طور که تاکید کردم خیلی جاها اساتید دوره‌های مجازی همان اساتید دوره‌های روزانه هستند.

اما غیرانتفاعی برای چه کسانی می‌تواند مناسب باشد؟ برای کسانی که به دنبال این هستند که پایان نامه داشته باشند و کار علمی انجام دهند. چون خیلی از غیرانتفاعی ها آموزش محور نیستند و دانشجو کار پژوهشی و پایان نامه انجام می‌دهد. این می‌تواند یک امتیاز مثبت باشد.

19. برای ادامه تحصیل در دوره دکترای خارج از کشور چه‌کار کنم؟

اولین پارامتری که در پذیرش شما در دوره دکتری خارج از کشور موثر است، نمره‌ی زبان شماست. یعنی اگر واقعا می‌خواهید در دوره دکترای خارج از کشور تحصیل کنید، باید زبان‌تان را قوی کنید و نمره تافل خوبی بگیرید. چه بسا من کسانی را دیده‌ام که مقالات علمی پژوهشی  خیلی زیادی دارند اما  به علت نمره پایین زبان پذیرفته نشدند. دومین عامل تاثیرگذار، معدل دیپلم، لیسانس و ارشد شماست که می‌تواند در پذیرش شما موثر باشد. عامل سوم هم مقالات علمی پژوهشی است. مقالات زیاد نیز می‌تواند در پذیرش شما در دوره‌های دکتری خارج کشور موثر باشد.

داوطلبان عزیز جهت کسب اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره کامل در مورد فرایند انتخاب رشته با مرکز مشاوره سبزتدریس تماس بگیرند.

دسته ها :
دوشنبه سی یکم 3 1395

انتخاب رشته تحصیلی و عوامل موثر بر آن
عوامل موثر در انتخاب رشته به دو دسته بیرونی و درونی تقسیم می شوند:
عوامل تاثیرگذار بر انتخاب رشته داوطلبان، شامل عوامل بیرونی و درونی می‌شود کهمهمترین عوامل بیرونی تاثیرگذار در انتخاب رشته عبارتند از:
♦ خانواده
♦ محیط آموزشی
♦ افراد تاثیرگذار در زندگی فرد
♦ گروه‌های همسالان و رسانه‌ها

عوامل درونی تاثیرگذار در انتخاب رشته نیز عبارتند از:
در انتخاب رشته داوطلب باید محدودیت‌ها و شرایط خاص خود را در نظر داشته باشد
◊ علاقه
◊ ارزش‌ها
◊ اعتقادات
◊ توانایی‌ها و مهارت‌ها
◊ ویژگی‌های شخصیتی
◊ اهداف و تجربیات است.
برای انتخاب رشته صحیح و آگاهانه داوطلبان باید تنها از نظرات افرادی استفاده کنند که دارای اطلاعات کافی در زمینه مشاوره انتخاب رشته باشند. و می‌توانند از منابعی که جهت بالا بردن آگاهی در زمینه انتخاب رشته توسط سازمان منتشر شده است، بهره‌برداری کنند.
همچنین داوطلبان باید در انتخاب رشته محدودیت‌ها و شرایط خاص خود را در نظر داشته باشند و پس از انجام مشورت‌های لازم، جمع بندی و بر اساس نتایج حاصله در زمینه انتخاب رشته تصمیم گیری نمایند، همینطور در کنترل کد رشته‌های انتخابی مورد علاقه خود، باید به اولویت رشته های تحصیلی انتخابی، مقطع تحصیلی رشته‌ها، دانشگاه محل رشته‌های تحصیلی انتخابی، شهرهای محل دانشگاه‌ها و دوره‌های تحصیلی رشته‌های انتخابی، دقت کافی داشته باشند.

دسته ها :
چهارشنبه پانزدهم 2 1395
X